IPL behandling for Rosacea

Aldersgrense: 21 år.

Rosacea er et hudproblem som rammer voksne etter 20 års alder. Det er flere kvinner en menn som er rammet. I motsetning til acne, rammer rosacea nesten bare ansiktet. Rosacea kan for mange være sjenerende og plagsomt.

Rosacea kan vise seg på ulike måter, fra mindre utslag og blemmer til større byller, rødhet og overflatiske blodkar. En del pasienter med rosacea rammes kun av overfladiske kar og rødhet, som i seg selv kan være avhengig av ytre faktorer. Rosacea kan forverres hvis man benytter irriterende utvortes produkter, men man kan også påvirkes av, temperaturvekslinger, sterkt krydret mat, fysisk anstrengelse, stress, blodtrykksmedisinerVi anbefaler at du kontakter lege for en evt diagnose før du starter opp behandling. Ofte vil lege/hudlege benytte seg av resptbelagte medisner for behandling, men man har også svært god effklt av laser behandling for å dempe plagene. Ellipse Nordlys benyttes i dag av flere universitetssykehus i Norge.

IPL Nordlys

IPL er en effektiv behandling mot ulike typer rødhet i huden.

Tilstander som sprengte blodkar, røde kinn, rødming og rosacea kan alle behandles ved bruk av IPL.

Behandlingen virker på synlige blodkar, og gjennom dette vil både rødhet og eventuelle andre symptomer fra huden bedres.

 

Blodet inneholder hemoglobin som absorberer lyset og omdanner det til varme. Denne varmen ødelegger proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Dette resulterer i at åreveggen klapper sammen, og åren vil gradvis forsvinne etter behandling.

Vi anbefaler gjennomsnittlig 2-5 behandlinger med ca. 4 ukers intervall.

Behandling med IPL er en trygg behandling. Man må regne med å bli rød og hoven i huden etter behandling, men dette er forbigående i løpet av få dager. Det er ikke noe i veien for å dekke over rødheten med sminke om ønskelig. I noen tilfeller kan større blodkar bli blå etter behandlingen, dette vil forsvinne etter ca 1 uke.

Solfaktor med minst SPF 30 skal benyttes hver dag etter behandling på behandlede områder.

 

Det er best om du unngår sol/solarium på området 4 uker før og 8 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området den siste uken før behandling. Er huden brunere enn vanlig kan IPL-energien tas opp av fargepigmentet og gi en forbrenning av huden. Dette kan føre til økt pigmentering eller avpigmentering av området, og kan gi en varig skade av huden.

Spørsmål? Kontakt oss

Adresse:

Nordre gate 2, i 2. etg (ikke heis) 7011 Trondheim
Resepsjon:

Tlf 909 95 555

Åpningstider:

Mandag 09.00 – 15.30.
Tirsdag – fredag 09.00 – 16.00

E-post: